Arxiu mensual: març de 2007

A l’abril, ens posem a mil

Ja arriba el mes d’abril, i amb la primavera, la bogeria d’activitats!

Comencem fort, el dia 6, amb la inauguracio de la setmana catalana d’Aubagne. A les 6 hi ha la conferència de la Marga Buffard sobre Gaudi, à ne pas rater! En sap un niu.

I l’exposicio d’en Xavier Moreno tampoc és per deixar-la perdre, les seves pintures sobre plexiglàs fan jocs de colors amb la llum que entra a la sala…

Anem a muntar les exposicions el dijous 5 al mati, si algu no sap què fer i s’anima, totes les mans seran benvingudes 😉

En Xavier Moreno demostrarà si té el do de la ubiqüitat, perquè al mati ve a muntar i a la tarda inaugura una altra exposicio a Millau… ànims i gasolina!

I si us agraden les corals, el dia 8 n’hi ha una de catalana, la coral Pau Casals de Pallejà, que canta a l’església de La Couronne, a les 6 de la tarda. El dissabte estaran voltant per Marsella, si mai veieu una colla moooolt gran que parla català, seran ells! El Cercle ofereix un premi a qui els reconegui i aconsegueixi tres fotos de carnet del grup!

I per la primera setmana, ja està bé… ritme gairebé provençal!

Lluís-Anton Baulenas

Avui parlen d’en Lluís-Anton Baulenas a vilaweb. Acaba de publicar una altra novel.la, copio el resum de l’article perquè veieu què n’expliquen. 

El 14 d’abril serà amb nosaltres a Aubagne, a la setmana catalana, per parlar de literatura amb en Pere Verdaguer. Els que us esteu per la Provença, aprofiteu l’ocasio per llegir o rellegir alguna de les seves novel.les, que aquest dia estarà a la nostra disposicio i serà el moment de poder-li fer totes les preguntes o comentaris que vulgueu.

Lluís-Anton Baulenas publica nova novel·la, ‘Àrea de servei’ (Destino)

Lluís-Anton Baulenas acaba de publicar ‘Àrea de servei’ (Destino), una història que s’allunya de la novel·la històrica i se centra en la societat contemporània, en concret s’esdevé els darrers tres mesos de l’any 1999. La protagonista, Anna Gudallol, té trenta-un anys i les seves decisions sempre són imprevisibles. ‘Viu en una contradicció contínua, com molts joves en la societat actual, i utilitza les relacions sentimentals com a sedant per evitar enfrontar-se amb la vida’.

Anem posant-nos al dia

Avui, 5 de març, publiquem el primer article d’aquest bloc. Ja era hora, després de tant parlar-ne!

Abans de res, donem la benvinguda a la Julia, la sòcia més jove del cercle, que va néixer per Sant Valenti! Es igual que el seu pare (segons ell), el que podem assegurar és que dorm tan bé com ell, almenys en una cosa segur que s’assemblen Clucar l'ull

I ara que tots la coneixeu, anem per feina! Què podrà fer la Julia aquesta setmana? Doncs menjar i dormir, que és el que li toca. Els altres, que també mengem i dormim, tenim la possibilitat de fer més coses: fins al 14 d’aquest mes, podem veure, encara, les dues exposicions instal.lades al centre cultural Georges Sand de Vitrolles: Gaudi i la seva obra, i també Republica!Cartells i cartellistes 1931/36.

Dissabte 10, a les 4 de la tarda, projectarem el video 150 anys de la tenora a la Cité des Associations, a la Canebière.

I ens anem preparant per al mes d’abril, que serà ple d’activitats: setmana catalana a Aubagne, exposicio dels artistes del Cercle a Marsella, sant Jordi a Ais de Provença… ja anirem publicant les coses a mida que vagin arribant.