Arxiu mensual: maig de 2007

Benestar i consum

A Vic, aquesta setmana, parlen de la societat de consum.  Quant de temps pot durar, el ritme consumista que portem? Què podem fer per mantenir un cert benestar i conservar a la vegada els recursos que tenim? Respostes, o més preguntes, a Vic.
(Copio la noticia de vilaweb.cat, pels que hi estiguin interessats)
El model de consum de la societat occidental es debat a Vic
Serà a la segona sessió de les jornades ‘El futur passa pel decreixement?’
Aquest divendres 25 de maig a les 8 del vespre al Museu de l’Art de la Pell, a Vic, tindrà lloc una nova sessió de les jornades ‘El futur passa pel decreixement?’. En concret aquesta sessió girarà entorn del model de consum de la societat occidental i constarà d’una part teòrica en format xerrada, a càrrec del professor de sociologia Joaquim Sempere, i una part més pràctica que consistirà en com fer servir el cap a l’hora de comprar, a càrrec de Marta Fonolleda de l’Escola del Consum de Catalunya.
La xerrada de Joaquim Sempere tractarà sobre els temes següents: Canviar el sistema de necessitats i redefinir les nocions de riquesa i benestar. L’imperatiu de reduir l’impacte ecològic de les activitats humanes requereix un canvi del sistema de necessitats humanes. Cal acontentar-se amb menys recursos (fins i tot després d’haver millorat en eco-eficència), i això vol dir fer esforços perquè tothom pugui accedir als mínims necessaris i alhora redefinir les nocions de riquesa i benestar.
Aquestes jornades les organitzen el Grup de Defensa del Ter, l’Assemblea Jove de Vic i el Fòrum de Debats.

El mes de maig

L’exposicio sobre els cartells de la guerra civil espanyola va ser a Gardanne durant quinze dies, hi van passar set grups de joves amb l’escola i algunes persones molt interessades pel tema. Si l’exposicio us interessa, la tenim a disposicio per posar-la on ens proposeu.

El dissabte 13 de maig el Cercle tenia una parada a Vitrolles, a la Festa d’Europa, i el diumenge una altra al Palau Longchamp. Hi teniem informacio sobre els Països Catalans (llengua, història, tradicions), sobre Gaudi i el modernisme, sobre llocs interessants a visitar, i també llibres i CDs.

El proper dissabte, 26 de maig, la Solange Cariou ens parlarà de Ramon Llull a les 4 de la tarda, a la Cité des Associations de Marsella. No us ho perdeu, Llull sembla dificil d’entendre però la Solange aconsegueix presentar la seva filosofia en una horeta de manera que tots l’entenguem!

I ja podeu anar apuntant una data: el 24 de juny tenim la sortida d’estiu amb tots els socis, aquest any anirem a Nyons… ja està tot a punt!