Nº 1 / Gener 2.013 – Notícies i Calendari

 

CATALUNYA ÉS UNA NACIÓ!

Què passa al Cercle Català de Marsella?  
Aneu a:

També podeu anar a:
                   prouvènço-informations
Sanefa8cNosaltres defensem l’escola pública, laica i en català!
Sanefa8cPublicat pel Conseil Régional PACA i el Conseil Général des Bouches du Rhône, acaben de veure la llum les actes del col·loqui internacional «Miréio et autour de Miréio» que tingué lloc el 17 de gener del 2009. Entre els treballs hi ha el d’en Jaume Figueres i Trull «Mireia entre dues llums» i els d’Odile Delmas; Jen Dionis i Glaudi Barsotti. Demaneu-nos-el!
Sanefa8cA marcar d’una pedra blanca la conferència de finals de novembre de Natacha Nicolas sobre «Vida i obra d’en Pau Casals». Els detalls del seu recorregut foren altament valorats pels intermedis musicals del pianista Eric Breton i per la soprano catalana Lydia Mayo. La culminació final fou «El cant dels ocells».
Sanefa8cDels 156.617 catalans residents a l’estranger, només n’han pogut votar 10.500, amb els resultats següents: CiU, 3.654; ERC, 1.658; PSC, 1.170; PP, 922; ICV, 845; C’s, 355; SI, 250; CUP, 237. S’han comptabilitzat 1.019 vots nuls.
Sanefa8cA Septémes les Vallons tindrà lloc una quinzena sota el tema «A l’entorn de l’acció occitana (1930/1950) : Paul Ricard, Jòrgi Reboul, Carles Caproux, Max Rouquette». El dissabte 2 de febrer a l’espai Jean Ferrat, Avinguda del 8 Mai 1945, hi haurà un col·loqui sobre aquest tema en el qual intervindran diferents ponents. El tot es clourà amb un aperitiu dinatori a tres quarts de nou del vespre seguit de l’actuació del grup:
            El Còr de la Plana

CALENDARI DEL MES

BON I FELIÇ
ANY NOU!

DIMECRES, 9
Inici Cursets de Català
Primer Curs, de les 16:30 h. a les 18 h.
Segon Curs, de les 18 h. a les 19:30 h.
Cité des Associations
93, La Canebière

17, 18 i 19
Parc Chanot
Salon METIERAMA
Organitzat per la Cambra de Comerç,
destinat als Liceus i Col·legis Professionals
El Cercle hi tindrà parada.

Dissabte, 2 de febrer
A les 3 de la tarda
Gardanne, Maison du Peuple
CROUS e PIELO
Cançons de Provença

 M A R S E L L A 

Dissabte 19 de gener del 2013
a les 3 de la tarda
ASSEMBLEA GENERAL
Sala Phocea
Cité des Associations
93 La Canebière
Procureu no faltar-hi
Com a cloenda, menjarem
el tortell dels reis (sense reis)

* * * * *

Els nostres dols: A finals de novembre ens deixà després d’una llarga malaltia, el nostre volgut amic André Salvati. També, en les mateixes condicions ens deixà en Paul Graef. Un record i un sentit condol per tots els seus.

* * * * *

Les nostres joies: Tenim els besavis més joves! Es tracta d’en Jo i Galdric Ruffat. La seva néta, Céline els hi ha fet aquest honor amb la petita Lina. A tota la família, la nostra més sincera enhorabona.

* * * * *

El 13 de desembre acollírem a en Gildas Girodeaux a l’ocasió de la presentació de la seva darrera novel·la « La Paix plus que la verité ». Us recomanem de llegir-la.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *