Nº 2 / Febrer 2.013 – Notícies i Calendari

 

CATALUNYA ÉS UNA NACIÓ!

Què passa al Cercle Català de Marsella?  
Aneu a:

També podeu anar a:
                   prouvènço-informations
Sanefa8cEn el butlletí d’aquest mes, com a recordança del que fou aquell febrer del 1939, publiquem bocins dels testimoniatges d’alguns dels socis del Cercle Català de Marsella.
Sanefa8cEn Jòrdi Peladan acaba de publicar «Al fuòc de la libertat». Una història que comença a la Vall d’Aran el 1944 i acaba l’agost del 2003.
Per informacions: MARPOC
4, rue Fernand Pelloutier – 30900 Nimes.
Mail: marpoc2@wanadoo.fr
Sanefa8cEn un acte solemne celebrat a Tarragona, la ciutat de Ripoll ha pres el relleu de capital de la Cultura Catalana pel 2013. Barcelona ho serà el 2014. Serà només capital de la cultura catalana, o serà capital d’un nou estat d’Europa?
Sanefa8cEn ocasió de la Pasqua Militar, el Ministre de Defensa, la llumenera Morenés, (encara un altre) en el discurs davant del rei digué que «l’exèrcit manté l’ànim seré, sense atendre absurdes provocacions». Ens han fet una traducció d’aquests mots, puix no arribàvem a comprendre’ls: Gent que viviu al Nord-Est de la Península, pareu compte, que nosaltres estem aquí! Òndia!
Sanefa8cPreneu nota. Tretze d’abril. A Catalunya Nord en preparen una de grossa. Cal que siguem més que l’any passat. Per la llengua, per la terra!
Sanefa8cA l’Assemblea General del dia 19 de gener fou elegit el nou Consell Directiu: Francesc Panyella, President; Solane Cariou, Vice presidenta, Martine Cassoly, Secretària; Miquela Juan, Vice Secretària; Teresa Boldrini, Tresorera, Odile Delmas, Vice Tresorera; Membres: Sergi Bachs, Nicole Bastelica, Dominique Lancigu, Antoni Maxiola i Robert Suvèlor. S’aprovaren els balanços d’activitats i de gestió 2012 i el pressupost i el programa d’activitats pel 2013.

CALENDARI DEL MES

ELS DIMECRES
Cursets de Català
Primer Curs, de les 16:30 h. a les 18 h.
Segon Curs, de les 18 h. a les 19:30 h.
Cité des Associations
93, La Canebière

Dissabte, 2
Gardanne
Maison du Peuple
A les 3 de la tarda
CROUS e PIELO
Cançons de Provença

Dissabte, 2
Septèmes les Vallons
Espace Jean Ferrat
Col·loqui: Entorn de l’acció occitana
(1930/1950)
Paul Ricard, Jorgi Reboul,
Carles Camproux, Max Rouquette
Aperitiu dinatori
Actuació del COR DE LA PLANA

Diumenge, 24
Passejada per Marsella
i la seva història

Dinar al restaurant
«Le Sanglier»

En temps oportú rebreu el programa

 M A R S E L L A 

Dissabte 16, a les 4 de la tarda
Cité des Associations
Sala Phocea

93, La Canebière
El món i la pintura d’Antoni Tàpies
Presentació a càrrec de
Emmanuelle Hospital
Professora d’Història de l’Art

* * * * *

Les nostres joies: A la Daniella Muntaner, els reis li han portat un nou nét, el petit Loric, que ha vingut a fer companyia a la menuda Aurora. Felicitats a tota la família.

* * * * *

Els nostres dols: En Pere Grau ha perdut a la seva mare. Per ell i tots els seus, el nostre més sentit condol i tota la cordial amistat.

* * * * *

Nous socis: Nicole Chaillan, Mercè Chevassu, Bertrand Fortin, Joan i Montserrat Noguera, Joëlle Semente, Noël Cariou, Germain Xaus.

* * * * *

Donatius: Josep Riera, 15 €; Francesc Ribes, 20 €; Frederic Marsal, 5 €; Narcís Falguera, 5 €; Francesca Colonel, 20 €; Marc Collell, 12 €; Antoni Fàbregas, 25 €; Núria Campillo, 10 €.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *