Nº 4 / Abril 2.013 – Notícies i Calendari

 

CATALUNYA ÉS UNA NACIÓ!

Què passa al Cercle Català de Marsella?
Aneu a:

També podeu anar a:
                 prouvènço-informations
Sanefa8cJa hi som! El Govern de «todas las Españas» envia les decisions del Parlament de Catalunya sobre el Dret a decidir, davant del Tribunal Constitucional. Una vegada més es posa de manifest que quan la democràcia ciutadana avança, els que tenen por són els que nomes coneixen la «democràcia de boca». Si, senyors peperos, us agradi o no us agradi, Catalunya és una nació!
Sanefa8cPel 2014, concretament del 16 al 21 de juny, la Universitat de Lleida organitzarà el Congrés de l’AIEO (Associació Internacional d’Estudis Occitans). Cal recordar que des del 1990, i ratificat el 2006, l’occità és llengua oficial a Catalunya.
Informacions: http://aieo2014.udl.cat.
Sanefa8cMartín Rodríguez Sol, Fiscal Superior de Catalunya, que no és partidari de la independència, però que ha dit que tot poble té dret a decidir el que vol ser, ha estat immediatament destituït pels grans «demòcrates» del Partit Popular.
Sanefa8cEl nostre brillant Ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, s’ha posat a significar el que hauria de ser l’educació. Més religió, senyores i senyors! Més religió! I que això sigui assignatura obligada. Potser el Ministeri de Cultura ens parlarà dels desplegaments de les forces de seguretat. Ves a saber.
Sanefa8cDe retorn a Barcelona, després de la seva conferència a Marsella sobre el tema: «Catalunya, nou estat d’Europa?» en Salvador Milà, diputat al Parlament de Catalunya, ens ha fet arribar una cordial salutació dirigida a tots els membres del Cercle i als amics de la nostra terra.
Sanefa8cA partir del butlletí de maig i sempre que la actualitat ho permeti, publicarem els documents de la FIEC: Tresors de la Catalunya Exterior.

CALENDARI DEL MES

ELS DIMECRES
Cursets de Català
Primer Curs, de les 16:30 h. a les 18 h.
Segon Curs, de les 18 h. a les 19:30 h.
Cité des Associations
93, La Canebière

DISSABTE, 6
A les 4 de la tarda
Cité des Associations
Sala Phocèa
Conferència de Marga Buffard
Catedràtica de Lletres Modernes
“Miquel Barceló
Pintor i esculptor”

DISSABTE, 13
Perpinyà
Per la llengua,
Per la terra,
Per Catalunya!


DISSABTE, 20
Cite des Associations
Sala Artemis
Presentació de l’obra d’en

Gérard Malgat
“Vida i obra de Max Aub”


DIUMENGE, 21
Passejada campestre
En temps oportú rebreu els programes.

Espaiador176x200

M A R S E L L A

Llibres i Roses
del 23 al 26 d’abril

Llibreria «LA TOURIALE»
211, Bld. de La Libération

Veniu a descobrir els nous autors catalans i retrobar els ja coneguts

El dia 26, a les 6 de la tarda, piscolabis de clausura.

 

* * * * *

Què fan els Casals Catalans d’arreu del món?
Aneu a: http://www.facebook.com/casalscatalans

* * * * *

Nous socis: Associació «Les Catalans Partout» de Sisteron. Benvinguts!

* * * * *

Donatius rebuts: Josette García, 12 €; Carme Mombelli, 20 €; Miquel Schettini, 12 €; Florence Quevedo, 10 €; Les Catalans Partout, 12 €; Jaume Bosch, 12 €; Violeta Sanjuan, 30 €; Joan Pujol, 12 €; Maria-Àngels Duteil, 12 €.

* * * * *

Socis, penseu a fer efectiva la vostra cotització pel 2013 que ha estat mantiguda a 20 € anuals. Lectors del Butlletí, feu-nos arribar la vostra suscripció de 12 €. Ens ajudareu!

* * * * *

Els nostres dols: La mare de la Daniela Muntaner ha emprès el llarg camí sense retorn. Que la nostra volguda amiga i els seus, trobin en aquests mots tota la nostra estima i condol.

* * * * *

Les nostres joies. I de tres! A can Pere Grau, la petita Salomé ha vingut a fer més gran la rotllana de les netes dels nostres amics. Per ells, per les petites i pels pares, moltes felicitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *