Nº 6 / Juny 2.013 – Patrimoni cultural de la Catalunya Exterior – El monument a Pau Casals a Wolfenbüttel


 

Tresors del patrimoni cultural de la
Catalunya Exterior

El monument a Pau Casals a Wolfenbüttel

PCasals01w

El 5 de maig de 1985 es va inaugurar a la ciutat alemanya de Wolfenbüttel el monument dedicat al mestre Pau Casals. L’autor, i donant principal per la construcció del monument, fou l’artista Antoni Miró (d’Alcoi, País Valencià). L’any 1985 havia estat declarat per la UNESCO com a Any de la Música i es va aprofitar l’efemèride.

La gran impulsora del monument fou Matilde Romagosa, nascuda a Barcelona i que va morir el 17 de novembre de 2011. Romagosa va residir 40 anys a Alemanya, principalment a Wolfenbüttel, on va dur a terme una ingent tasca de divulgació de la llengua i cultura catalanes en aquest país. Va ser la promotora del monument i de l’agrupació cultural amb el nom del Mestre “Pau Casals Freunde”. Per a portar a terme la iniciativa d’aquest monument que està ubicat a la Herzog August Bibliothek de Wolfenbüttel, va comptar amb la col·laboració de l’IPECC (Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *