Nº 7 / Setembre 2.013 – Patrimoni cultural de la Catalunya Exterior. ‘No hi ha somnis impossibles’ (Buenos Aires)

 

Tresors del patrimoni cultural de la
Catalunya Exterior

L’edifici ‘No hi ha somnis impossibles’
a l’avinguda Rivadavia de Buenos Aires

CupulaW

L’avinguda Rivadavia de Buenos Aires té una exclusivitat difícilment disputable: separats per menys de 20 metres, en els números 2009 i al 2031 se situen els dos edificis que, entre 1903 y 1907, va construir l’enginyer argentí Eduardo Rodríguez Ortega (1871-1938), concebuts en l’estil Art Nouveau o Modernisme com ho coneixem a Catalunya. Els edificis presenten una innegable influencia de l’arquitecte català Antoni Gaudí, en un grau que no s’observa a cap altra edificació a Buenos Aires. “La agregué yo mismo, al final, como un homenaje a Gaudí”, explica l’arquitecte Fernando Lorenzi quan se’l va preguntar sobre l’inscripció que en grans lletres es pot veure a la part superior de l’edifici de Rivadavia 2009: “No hi ha somnis impossibles”. Les obres de remodelació es van iniciar cap a finals de 1999 i van durar dos anys. Un descobriment particular, al començar les obres, fou el comprovar que Rodríguez Ortega havia usat ferrociment (antecedent del formigó), adoptat desprès del seu pas per universitats europees i que fins aleshores no formava part del que s’utilitzava a les construccions locals. La recuperació del darrer sector de la torre es va poder fer gràcies a la propietària, Carolina Rojo. La cúpula multicolor testimonia de per sí la influència de Gaudí. Poques persones saben, inclús a Buenos Aires, que aquesta diadema portenya alberga un dormitori i que en l’últim nivell es va posar un gran telescopi per a l’observació estel·lar; que la terrassa que l’envolta té dues estructures de ferro que representen, a escala, la Porta del Dragó de la Finca Güell a Barcelona i que els ornaments que s’observen són rèpliques exactes dels de la Casa Batlló.

Més informació: http://disenocotidiano.blogspot.com.es/2011/03/no-hay-suenos-imposibles.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *