Nº 8 / Octubre 2013 – Notícies i Calendari

 

CATALUNYA ÉS UNA NACIÓ!

Què passa al Cercle Català de Marsella?
Obriu l’ull! Nou lloc per a trobar-nos!
Aneu a:

També podeu anar a:
                    prouvènço-informations
Sanefa8eA finals d’agost acollírem Salvador Milà, diputat al Parlament de Catalunya per Iniciativa. Era l’invitat dels Ecologistes francesos que tenien la seva escola d’estiu a la Universitat Saint Charles de Marsella.
Sanefa8eLa COLLECTION LA NOUVELLE PLÈIADE ha publicat en francès un recull de poemes de la nostra amiga Maria Bachs, «Chants d’amour». Una simfonia intimista plena de subtileses. Preu 15 €. Setanta dues pàgines.
Sanefa8eLes retallades afectaran greument les activitats de les Comunitats Catalanes de l’Exterior. L’import que s’hi dedicarà en el curs del 2013, representa una disminució del 50 %. En xifres rodones, això són uns 600.000 €.
Sanefa8eSegons el diari alemany Der Spiegel, la senyora Ana Botella, alcaldessa de Madrid per obra del Sant Esperit, té a la seva disposició 260 assessors amb sous que arriben als 60.000 € anuals. L’Ajuntament té un parc automòbil de 267 cotxes oficials. La remodelació del Palau de l’Ajuntament ha costat 500 milions d’euros.
I després ens diran que els catalans ens malgastem el diners en Consolats i Ambaixades!
Sanefa8eEl Ministre d’Educació de l’Estat destina cinc milions d’euros per les famílies castellanoparlants de Catalunya (23 en total) que volen que els seus fills siguin educats en castellà. A les famílies del País Valencià que volen que els seus fills siguin educats en valencià (100.000) el Ministre els envia a passeig. Visca la igualtat!
Sanefa8eCom cada any, al costat de més de 450 Associacions de la ciutat, el Cercle Català participà el diumenge 8, al Festival de VIVACITÉ, organitzat per la Municipalitat de Marsella. Fou l’ocasió de fer conèixer a la gent que és Catalunya i al mateix temps trobar catalans nouvinguts. Finalitzàrem la jornada amb una mini/cadena humana a l’entorn de la nostra parada.

CALENDARI DEL MES

ELS DIMECRES
Cursets de Català
Primer Curs, de les 16:30 h. a les 18 h.
Segon Curs, de les 18 h. a les 19:30 h.
Cité des Associations
93, La Canebière

DIVENDRES, 11
Marsella
Archives Départementales
18-20, rue Mirès (13013)
De les 9h30 a les 20h
Homenatge a
Gilberto Bosque
Cònsol de Mèxic

Per la seva acció en l’ajuda als republicans catalans i espanyols i altres antifeixistes
1940-1944

DISSABTE, 19
GARDANNE
Mediateca Nelson Mandela
Bd. Paul Cézanne
A les 5 de la tarda
Projecció del film
«Els infants perduts del franquisme»
Presentació dels llibres d’en Sergi Bachs,
Maria Bell·lloch i Miquela Juan

La Diada a Marsella
Com de costum, ens trobàrem el dia 11 a les 6 de la tarda a la Cité des Associations en ocasió de la Festa Nacional de Catalunya. La tarda començà amb un parlament donant a conèixer el programa de les nostres activitats fins a final d’any i una explicació del significat de la jornada i com a tela de fons la cadena humana del mateix dia. Moltes cares de catalanes i catalans nou vinguts a Marsella, que gràcies al Cercle es podien trobar. Joves i menys joves fruírem la satisfacció de compartir els mateixos anhels que s’identificaven amb el que passava a Catalunya.

M A R S E L L A


Dissabte, 26 a les 4 de la tarda

 
Cité des Associations
93, La Canebière (Sala Phocéa)
Conferència de Miquela Juan: «Mallorca, història, present i futur»

 

* * * * *

Els nostres dols: La nostra amiga Francesca Coronel ha perdut al seu marit, en Carles. Per ella i tots els seus, tota la nostra sincera estima i el més sentit condol.

* * * * *

Per ecologia, per economia, voleu rebre el nostre butlletí per correu electrònic? Feu-nos-ho saber!
Feu clic aquí!

* * * * *

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *