Nº 9 / Novembre 2.013 – Tresors de la Catalunya Exterior – Biblioteca Catalana de la Universitat de Frankfurt.

 

Tresors de la Catalunya Exterior

La Biblioteca Catalana de l’Institut de Llengües i Literatures Romàniques
de la Universitat de Frankfurt am Main

Img7-9

La Biblioteca Catalana de l’Institut de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat de Frankfurt am Main té 36.000 volums en llengua catalana. Fundada pel romanista catalanòfil Tilbert Dídac Stegmann i creada gairebé exclusivament a partir de donacions. Les donacions i les dimensions de la Biblioteca tenen un petit secret: Til Stegmann ha aconseguit que bona part dels volums catalans que viatgen cada any a la Fira del Llibre de Frankfurt no tornin a Catalunya sinó que acabin a les seves prestatgeries. Però no només el Gremi d’Editors de Catalunya col·labora desinteressadament amb la Biblioteca Catalana. També ho fa l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, editorials diverses, la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i les universitats del país.

L’Estudi d’Investigació Catalanística (EIC) de la Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main s’ocupa des de 2006 de les activitats de promoció de la llengua i la cultura en aquesta Universitat. L’activitat del centre catalanístic a la Universitat de Frankfurt va començar ja fa més de 30 anys, al 1981, amb l’arribada de Tilbert Dídac Stegmann com a catedràtic de Filologia Romànica a Frankfurt i amb la creació de la Biblioteca Catalana. La Biblioteca Catalana s’insereix dins el conjunt de la Biblioteca Universitària de Frankfurt, que compta amb vuit milions de volums i és una de les biblioteques existents al centre de Frankfurt que sumen un total de divuit milions de llibres.

 Més informació: http://www.katalanistik.uni-frankfurt.de/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *