Nº 6 / Juny 2014 – Homenatge a Frederic Mistral – Daniela Muntaner

 

Homenatge a Frederic Mistral

Img1-3

El dissabte 29 de març d’enguany, als magnífics jardins del Palau Longchamp de Marsella, tingué lloc l’homenatge a Frederic Mistral a l’ocasió del centenari de la seva mort.

Davant del magnífic monument que sosté el bust del poeta, el president de «L’Escolo de la Mar» el senyor Bernard Beaume, feu un breu resum històric de la vida de l’insigne personatge, seguit pel parlament d’André Gabriel, Majoral del Felibritge, el qual feu remarcar l’alcanç universal de les obres del poeta de Maillane.

Img1-4

Una delegació del Cercle Català, encapçalada per Daniela Muntaner, Teresa Cardona i Robert Suvélor, com tots els anys assistí a l’acte i en el seu discurs ressaltà els lligams d’amistat i estima que existeixen entre els provençals i els catalans. Feu remarcar com els catalans s’han abeurat en la immensa obra de Mistral, trobant’hi la inspiració, la força i l’exemple. La defensa de la cultura i de les tradicions dels nostres dos pobles no es poden fer sense una arma potent que ens han deixat en herència els grands homes de la Renaixença, entre ells, en Frederic Mistral per la Provença. I en particular remarcà, que l’amistat entre en Mistral i Víctor Balaguer, deixa ben clar que aquesta arma és la llengua. El provençal d’un costat, el català de l’altre.

Després dels discursos, es procedí a l’ofrena floral feta pels diferents grups i representacions nombroses en aquesta ocasió. Tot seguit poguérem escoltar cants i poemes i admirar diferents representacions del folklore de la Provença. Aquesta emotiva cerimònia fou clausurada pel cant de l’himne de la terra «La coupo Santo» que fou corejat fervorosament per tota l’assistència.

Img1-1                  Img1-2

Danielle Muntaner

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *