Nº 8 / Octubre 2.014 – Notícies i Calendari.

CATALUNYA ÉS UNA NACIÓ!
Pel Dret a decidir, Volem votar!

EDICIONS DOCUMENTA BALEAR, ha publicat el llibre del nostre amic Jaume Corbera, doctor en filologia catalana, «La Unió Europea, un mosaic lingüístic». Un enriquiment pels estudiosos, o simplemenrs curiosos, de les modalitats dels parlars del nostre continent.
Sanefa8eOrgnitzat pel Jovent de la Vall de Meià, sota els auspicis de l’Ajuntament de Vilanova de Meià, el 13 de setembre tingué lloc un acte d’homenatge pòstum a Sebastia Piera, per la seva vida de lluita contra el feixisme. Intervingué la cantautora Sílvia Tomàs i els historiadors Ferran Sánchez Agustí i Jordi Guixé. En Sebastià Piera fou soci del Cercle Català fins al final de la seva vida. (Veure butlletí d’abril 2014).
Sanefa8eEn carta dirigida al President del Parlament Europeu, el senyor Martin Schulz; els diputats catalans Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall, d’ERC, Ramon Tremosa i Francesc Gambés, de CiU, Ernest Urtain, d’ICV, Marina Abiol d’Esquerra Unida i Jordi Sebastià de Compromís, han demanat que el català sigui llengua oficial a la Cambra Europea. Els diputats catalans del PP i Ciudadanos, no tenien ploma per signar, pobrets!
Sanefa8eDesprés d’un llarg silenci, Maria Barbal ha presentat el seu llibre «En la pell de l’altre». Els fets transcorren en el si del barri obrer del Poble Nou de Barcelona, després de la derrota de la República. Acollírem l’escriptora a Marsella per presentar en versió francesa i catalana del seu magnífic llibre «Pedra de tartera».
Sanefa8eCom de costum, el dia 11 de setembre, a la Cité des Associations tingué lloc la celebració de la Festa Nacional de Catalunya. Fou ocasió de trobar-nos un nombre important de socis i amics del nostre país, així que representants oficials dels estaments de la ciutat. Entre els invitats, teníem el Centro Cultural Andaluz. El parlament fet abordà el signifiat del tricentenari, l’arribada del nou Borbó, la V de Catalunya i el desig del poble català d’expressar-se democràticament sobre el seu destí el 9 de novembre d’enguany.
CALENDARI DEL MES

ELS DIMECRES
Cursets de Català
Primer Curs, de les 16:30 h. a les 18 h.
Segon Curs, de les 18 h. a les 19:30 h.
Cité des Associations
93, La Canebière

DIJOUS, 9
AUBAGNE
Cinema «Le Pagnol»
A les 7 de la tarda
“Lo Cabaret d’en Fàcia”
Un film en occità d’en Charles Nemes
Subtítols en francès

DIUMENGE, 9
de novembre
V
Per Catalunya!
Volem decidir el nostre
demà en democràcia

DIUMENGE, 9
de novembre
MARSELLA
Space Max Dormoy
Castanyada
En temps oportú rebreu el programa

 

M A R S E L L A

 
Dissabte, 18 d’octubre
A les 4 de la tarda

Cité des Associations – 93, La Canebière

Presentació del reportatge de la Televisió francesa
« La Mutation »
En el marc de la diversitat cultural de Marsella
La vida de quatre generacions d’una família catalana
i com a teló de fons
El Cercle Català

 

Nous socis: Joan-Claudi Padrines, Daniela Moinier. Benvinguts!

* * * * *

Des de Catalunya, ens podeu ajudar
Envieu els vostres donatius al Cercle Català:
IBAN: FR76 1027 8089 7100 0204 1460 196     Codi B.I.C./SWIFT: CMCIFR24

* * * * *

Per trobar-nos:
cercle-catala-marsella.flog.cat
prouvènço-informations

* * * * *

Per economia per les arques del Cercle, per ecologia del planeta Terra,
Voleu rebre el butlletí per mail? Feu-nos-ho saber fent clic aquí!

* * * * *

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *