Nº 9 / Novembre 2.014 – Declaració de Luxemburg – 6ª Trobada Europea de Comunitats Catalanes.

 

Declaració de Luxemburg

Els assistents a la 6a Trobada Europea de Comunitats Catalanes realitzat el cap de setmana del divendres 26 a diumenge 28 de Setembre de 2014 a Luxemburg davant el moment tant important que es va donar el dissabte 27 de Setembre amb la signatura del decret de consulta no referendària sobre si els catalans i catalanes volen que Catalunya esdevingui un Estat independent, van voler afegir en les conclusions finals de la trobada el següent manifest:

Preàmbul

En els darrers anys, una gran majoria social de Catalunya està a favor de poder decidir el seu propi futur. Això ha generat un moviment transversal dins de  Catalunya tant a nivell territorial com social i polític que es sustenta en l’essència de la democràcia del dret de poder votar en un referèndum. Aquest moviment sense precedents en la història recent d’Europa, insta al Govern i al Parlament de Catalunya a que faci tot el possible per tal que els catalans i de les catalanes pugin exercir el seu dret a votar. Davant aquesta reivindicació democràtica de la majoria social del poble català,  les comunitats catalanes de l’exterior no s’hi poden girar d’esquena.

Aquest moviment social i transversal que ha optat per la via pacífica, pel diàleg, per la defensa ferma d’uns objectius democràtics clars, que respon al genuí caràcter català, moderat però ferm en els seus objectius, vinculat a tota una història i tradició de compromís i activisme per la conquesta del seus drets ciutadans, socials i nacionals, mereix tot el recolzament de les comunitats catalanes de l’exterior.

La Nació Catalana, amb una llengua i una forma de vida pròpies en l’ordre social, econòmic, jurídic i polític té dret a la seva autodeterminació, com qualsevol altra nació. Aquest dret és un principi fonamental dels Drets Humans i està recollit en la Carta de les Nacions Unides així com també al Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics.

El Parlament de Catalunya acaba d’aprovar per una folgada amplia majoria absoluta de més de 2/3 parts de les forces parlamentàries la Llei de consultes populars no referendàries i de participació ciutadana, després d’haver seguit totes les passes que la legislació actual determina. Aquesta llei ha estat avalada pel Consell de Garanties Estatutàries i dóna empara legal a una consulta sobre el futur polític de Catalunya.

El president de la Generalitat de Catalunya, M. Hble. Sr. Artur Mas ha convocat de manera oficial a la ciutadania de Catalunya per la consulta del dia 9 de novembre de 2014.

Els assistents a la 6a Trobada Europea de Comunitats Catalanes acorden:

  1. Mostrar el suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014, per decidir lliurement el futur de Catalunya dins l’exercici dels nostres drets democràtics.
  2. Donar ple suport al president, al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria, perquè facin tot el possible per a la materialització de la consulta del 9 de novembre, ja que respon a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants.
  3. Instar al govern de la Generalitat que faci tot el possible per tal que els catalans residents a l’exterior pugin exercir també el seu dret de vot en la consulta del 9 de novembre.
  4. Comunicar aquest acord en el període de 5 dies des de la seva aprovació al president de la Generalitat de Catalunya i a la presidenta del Parlament de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *